Fit4All

Algemeen 

Fysiotherapie Klazienaveen is gestart met aangepaste sportlessen in groepsverband. Deze groepslessen zijn speciaal voor volwassenen en kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben tijdens het sporten. Lichamelijke activiteit blijkt een positiefeffect te hebben op het algemene welbevinden. Regelmatig bewegen heeft een gunstig effect op de algemene gezondheidstoestand. Daarnaast bestaat er een verband tussen lichamelijke activiteit en afname van symptomen van depressie. Onder deskundige leiding wordt er extra aandacht gegeven aan kracht- en conditie verbetering, balanstraining en coördinatie oefeningen. Bij de kindergroepen zal er extra aandacht zijn voor sport- en spel verbetering.

 

Volwassenen

Deze groepslessen zijn speciaal voor volwassenen die wat extra begeleiding willen  tijdens het sporten. Onder deskundige leiding wordt er extra aandacht gegeven aan kracht- en conditie verbetering, vetverbranding, balans en coördinatie oefeningen in diverse beweeggroepen Er wordt gesport in kleine groepen en uiteraard staat het plezier in bewegen centraal. Alle groepslessen worden afgesloten met een bakje koffie of kop thee.

 

FIT – Sport+

"Iedereen kan sporten" is het motto van fysiotherapie Klazienaveen. Doel van deze training is het bevorderen van een actieve en gezonde levensstijl voor mensen met een beperking. Helaas zijn er heel veel mensen met een beperking die nog niet aan sport doen, maar dit wel zouden willen. Drempelvrees en onbekendheid over de mogelijkheden om te sporten spelen hierbij een grote rol.

 

FIT – Prenataal

De FIT-prenataal groep is speciaal voor vrouwen die fit de bevalling in willen gaan. De groepsles  is een combinatie tussen fysiotherapie, gymnastiek, aerobic en fitness. Sporten levert een verbetering van de bloedcirculatie waardoor klachten verminderen, de dames krijgen meer energie en voelen zich daardoor fit en gezond en het lichaam zal sneller herstellen  na de bevalling.

Maandag;           13.00u – 14.30u    FIT - Sport+

Dinsdag:             09.30u – 11.00u    FIT - Prenataal    

Woensdag;         09.30u – 11.00u   FIT - Totaal

Donderdag;        12.45u – 14.30u   FIT - Totaal

Vrijdag;              13.00u – 14.30u   FIT – Totaal

 

Kosten

Een knipkaart voor 10 lessen kost €50.00

 

Kinderen

Fit&Kids

Dit zijn aangepaste groepslessen speciaal voor basisschool leerlingen  met een beperking, ziekte, overgewicht of andere aandoening die wat meer begeleiding nodig hebben tijdens het sporten. Individuele bewegingsvormen worden verbeterd maar ook verschillende basis vormen van bewegen, sport en spel zullen aan bod komen. Daarnaast zal er ook aandacht geschonken worden aan een gezonde leefstijl. De groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen.

Dinsdag;          16.00u – 17.30u    basisschool

Dinsdag;          17.30u – 19.00u    voortgezet onderwijs

 

Kosten

Een knipkaart voor 10 lessen kost €35.00

De volgende subsidieregelingen zijn mogelijk;

 

Stichting Leergeld

Jeugdsportfonds Drenthe

Stimuleringssubsidie

 

 

   

 

 

 Wat is een Zilveren Kruis Pluspraktijk?    Fys Optima